Ruutu-lataaja

Jussi Parkkinen INTINU13A6


Ohjelma mahdollistaa Ruutu.fi-videopalvelussa olevien sarjojen jaksojen katsomisen VLC Media Playerillä tai niiden lataamisen kiintolevylle myöhempää katsomista varten. Omat suosikit voi myös tallentaa erilliselle Suosikit-listalle. Moraalisuus- ja laillisuusseikkoihin en ota tässä nyt kantaa. Ohjelma käyttää ohjelmien lataamiseen ffmpeg-apuohjelmaa.

[ Alkuun ]

Sarjan jakson katsominen VLC Media Playerilla

Käyttäjä valitsee ohjelmalistasta tai Suosikit-listasta haluamansa sarjan. Ohjelma hakee sarjan jaksot, joista käyttäjä sitten valitsee haluamansa. Sarjan suoratoisto-osoite tallenetaan bin-kansiossa olevaan stream.m3u-soittolistaan. Käyttäjä klikkaa Toista VLC-playerilla-linkkiä, jolloin ohjelma avaa soittolistan VLC Media Playerilla.

[ Alkuun ]

Sarjan jakson lataus

Käyttäjä valitsee ohjelmalistasta tai Suosikit-listasta haluamansa sarjan. Ohjelma hakee sarjan jaksot, joista käyttäjä sitten valitsee haluamansa. Käyttäjä klikkaa Lataa video-linkkiä, jolloin lataus alkaa. Latauksen etenemistä voi seurata latauspalkin alapuolelta ja myös latauspalkista, jos ffmpeg pystyy hakemaan ohjelman keston suoratoistostreamista. Lataukset menevät ohjelman kansiossa olevaan Lataus-kansioon, jonka voi avata painamalla Avaa tallennuskansio-linkkiä.

[ Alkuun ]

Suosikit

Sarjoja voi lisätä suosikkeihin valitsemalla sarjan ja painamalla tähti-nappia. Sarjan voi poistaa suosikeista valitsemalla sen suosikeissa ja painamalla rasti-nappia

[ Alkuun ]

Yleiskatsaus

Nopea katsaus ohjelman eri toimintoihin. Eri toiminnoista kerrotaan lisää Toiminta-kappaleessa.

Ohjelman alkunäkymä. Ylhäällä vasemmalla pudotusvalikko saatavilla olevista sarjoista ja sen alla lista valitun sarjan jaksoista. Oikealla ylhäällä suosikit-pudotusvalikko, josta löytyvät käyttäjän suosikkisarjat. Tähti-painike sarjat-pudotusvalikon oikealla puolella lisää valitun sarjan suosikeihin ja rasti-painike suosikit-pudotusvalikon oikealla puolella poistaa valitun suosikin suosikeista. Keskellä vasemmalla toimintolinkit ja alhaalla info-label, jossa näkyy latauksen teknisiä tietoja. Kun ohjelma käynnistetään taustalla tapahtuu mm. seuraavaa:

[ Alkuun ]

Luokat

Ohjelma sisältää alla olevan kaavion mukaiset luokat. Kaavion alapuolella olevassa taulukossa kerrotaan jokaisen luokan toiminnasta.

Luokka Kuvaus
cRuutu Kutsutaan ohjelman alussa. Sisältää cSarja-listan, joihin ladataan tiedot kaikista Ruutu.fi-palvelussa olevista sarjoista kutsumalla metodia lataaSarjat.
cKohde cSarja- ja cJakso-luokkien pääluokka.
cSarja Sisältää cJakso-listan, joihin ladataan tiedot kaikista kyseisen sarjan jaksoista kutsumalla metodia lataaJaksot.
cJakso Sisältää tietoa yksittäisestä jaksosta. Hakee osoitteen ja kuvauksen Ruutu.fi-palvelusta metodilla haeTiedot. Jakson toistaminen tapahtuu kutsumalla metodia toista, jonka parametreihin laitetaan mukaan ohjelman alustuksessa luotu cVLC-luokan ilmentymä.
cSuosikit Sisältää cSarja-listan käyttäjän tallentamista sarjasuosikeista. Ohjelman alustuksessa haetaan tallennetut suosikit metodilla lataa, joka hakee suosikit XML-tiedostosta. lisaa-metodi lisää uuden cSarjan sarjalistaan ja poista-metodi poistaa cSarjan sarjalistasta. tallenna-metodi tallentaa sarjalistan XML-tiedostoon.
cVLC Sisältää tietoa käyttäjän koneella mahdollisesti olevasta VLC Media Playerista. Metodilla paikanna voidaan selvittää, onko käyttäjä asentanut soittimen koneeseensa.

[ Alkuun ]

Toiminta

Sarjan jakson katsominen VLC Media Playerilla

Valitaan haluttu sarja.

Käyttäjä valitsee haluamansa sarjan joko sarja- tai suosikit-listasta.

 
Valitaan haluttu jakso.

Käyttäjä valitsee haluamansa jakson

 
Onko sarja ja jakso oikea?

Käyttäjä voi milloin vain halutessaan vaihtaa sarjaa tai ohjelmaa.

 
Klikataan Toista VLC-playerilla-linkkiä.

Kun oikea sarja ja jakso on valittu, niin klikataan Toista VLC-playerilla-linkkiä, jolloin VLC avautuu ja halutun jakson toisto alkaa.

 
 

Jakso VLC-soittimessa.

 

[ Alkuun ]

Sarjan jakson lataus

Valitaan haluttu sarja.

Käyttäjä valitsee haluamansa sarjan joko sarja- tai suosikit-listasta.

 
Valitaan haluttu jakso.

Käyttäjä valitsee haluamansa jakson

 
Onko sarja ja jakso oikea?

Käyttäjä voi milloin vain halutessaan vaihtaa sarjaa tai ohjelmaa.

 
Klikataan Lataa video-linkkiä.

Kun oikea sarja ja jakso on valittu, niin klikataan Lataa video-linkkiä, jolloin ffmpeg aloittaa jakson lataamisen koneelle.

 
Jatketaanko latausta?

Käyttäjä voi seurata latauksen etenemistä latauspalkista (jos ffmpeg pystyi selvittämään jakson pituuden) ja aikaleimasta.

Tässä vaiheessa käyttäjä voi myös peruutta jakson latauksen painamalla peruuta-nappia (punainen rasti latauspalkin oikealla puolella), jolloin lataus-prosessi lopetetaan.

 
 

Lataus valmis.

 
 

Video latauskansiossa.

 

[ Alkuun ]